Nutriționist dietetician licențiat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu-Hațieganu din Cluj-Napoca.

Responsabilitatea nutriționistului-dietetician este să realizeze anamneza pacientului, să stabilească diagnosticul nutrițional și prescripția nutrițională, în baza scrisorii medicale aduse de pacient de la medicul de familie sau a diagnosticului medical stabilit de medicul specialist.

Pacientul trebuie să vină cu analize la zi (cel mult din ultima lună), interpretate de către medic. Nutriționistul-dietetician poate cere efectuarea unor analize necesare stabilirii prescripției nutriționale corecte.

În cazul unor nereguli descoperite în urma analizelor, nutriționistul-dietetician va îndruma pacientul către medicul de specialitate, în scopul stabilirii diagnosticului medical.Așadar, vorbim de două tipuri de diagnosticuri: cel medical, și cel nutrițional. În România, calitatea de nutriționist au deținut-o până la un moment dat doar medicii (de regulă specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice).

Actualmante, UMF deține o secție distinctă de nutriție și dietetică (curiculă de 4 ani condensată în 3 ani nivel licență + 2 ani master).

Nutriția și dietetica este o specializare medicală de sine stătătoare, la fel ca asistența medicală, fizioterapia, kinetoterapia etc, nu este subordonată niciunei specializări medicale, ci, ca și cele mai sus înșiruite, se află în interdependență. Din punct de vedere al dieteticii și nutriției, nu este nici o diferență între un medic nutriționist și nutriționistul dietetician licențiat.

Desfășor consiliere de:

• nutriția omului sănătos

• dietoterapie în diverse stări patologice

• dietetică specială în cancer, boli autoimune, alergii

• nutriție anti-age și healthy aging

• nutriție copii

Medici colaboratori

dr Palaghia Pop

dr Palaghia Pop, medic primar interne si terapie naturista

Medic internist, cu peste 30 de ani experiență în terapia naturistă - fitoterapie, gemoterapie, competență în homeopatie.
Contact: 0264 599 226 (interior 117)

dr. Horațiu Albu

Președintele Societății Române de Medicină Ortomoleculară

dr. Adrian Copcea

Nutritionist si medic primar în diabet, boli de nutriție și metabolism

dr. Suciu Mihai

Medic specialist urolog

dr. Andreea Răchișan

medic specialist pediatru